KUUSIKEIDAS

Venetie 3

Joulukuuset joka tilanteeseen

Vuosikymmenten kokemus

"Olen viljellyt ja markkinoinut kuusia vuodesta 1986."

"Joulukuuset kasvavat Joulupukin maakunnassa Ranuan Piittisjärvellä."

"Pitkällä kokemuksella ja metsätalousinsinöörin koulutuksella kuusten ulkonäkö, kestävyys yms. ominaisuudet ovat parhaat mahdolliset."

Sauli Palosaari

Kuusifaktaa

Kaikki joulukuuset kasvatetaan Ranuan Piittisjärvellä olevalla viljelmällä. Kuuset leikataan muotoon vuosittain, jolloin niistä kasvaa kauniita ja tuuheita.

Viljelty kuusi on ekologinen valinta. Nimittäin kuusien kasvatus viljelmillä säästää metsiä, kun ennenaikaisesti tapahtuvaa kuusien kaatoa ei tarvita.

Ohjeet joulukuusen hoitoon löytyvät Ohjeet-osiosta.

Ohjeet

Tervetuloa valitsemaan joulukuusi rauhallisesta paikasta, jossa kuuset ovat esillä kuin metsässä konsanaan, parhaimmillaan useiden kymmenten kuusten valikoimasta.

joulukuuset

Valikoima ja hinnat

Joulukuusivalikoima on hyvin laaja. Korkeudet vaihtelevat pöytäkuusista korkeiden huoneiden jättikuusiin. Valikoimasta löytyy myös vaativampaan makuun olevia erikoiskuusia.

Kuusien pituusskaala on hyvin vaihteleva, joten luonnollisesti myös kuusien hinnat vaihtelevat. Kuusien hinnat ovat välillä 15–100 euroa, riippuen kuusen koosta ja muista ominaisuuksista. Perinteisen joulukuusen mittaisen, eli noin 220 cm pitkän, kauniin ja tuuhean kuusen hinta on 30–40 euroa.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

verkkopaketointi

Verkkopaketointi

Joulukuuset paketoidaan verkkopakkaukseen, mikä helpottaa kuljetusta ja kotona jalkaan asettamista. Paketoitu kuusi ei myöskään sotke autoa ja huoneita kuljetuksen aikana.

joulukuuset

Aukioloajat

Kuusien myynti aloitetaan joka vuosi noin pari viikkoa ennen jouluaattoa. Myyjä on paikalla joka päivä ainakin klo 10–18. Usein myyjä on paikalla huomattavasti myöhempään, mutta muina aikoina kannattaa varmistaa myyjän paikallaolo soittamalla etukäteen.

Liikkeellä kannattaa olla ajoissa. Aatonaattona jäljellä oleva valikoima ei ole enää yhtä hyvä kuin viikkoa aiemmin.

Kannattaa myös seurata säätiedotuksia. Kovalla pakkasella kuusi voi vaurioitua kuljetuksen aikana. Kuusi saa myös helpommin lämpöshokin, kun se viedään sisälle hyvin kylmällä ilmalla. Niinpä kuusi kannattaa ostaa ja viedä sisälle mahdollisimman lauhalla ilmalla. Lisää ohjeita kuusen hoitoon Ohjeet-osiossa.

Kasvavia joulukuusia

Kasvavia Joulukuusia

Kasvavia joulukuusia juuripaakulla. Kuuset lähtevät kasvamaan sisälle tuotaessa ja säilyttävät neulasensa varisematta kuukausia. Sopii erityisesti ravintoloille ja muille yrityksille, joissa joulukuusi on pitkään käytössä.

Kuusen käyttö on helppoa, verkotettu juuripaakku laitetaan altakasteluruukkuun ja lisätään vesi. Kuusille sopivia altakasteluruukkuja on saatavana myös Kuusikeitaan kautta.

Kuuset ovat noin 2,2 metriä korkeita, paakkuineen 2,4 metriä ja leveys noin 80 cm.

Hinta: Tiedustele hinnastoa!

historia

Historia

"Aloitin joulukuusien myynnin jo vuonna 1985, jolloin keräsin metsästä luonnonkuusia ja myin ne Rovaniemellä. Kuusikauppa Rovaniemen Venetiellä sujui yllättävän hyvin vaikka olinkin ensimmäinen kuusenmyyjä torin ulkopuolella. Kauniita joulukuusia on kuitenkin vaikea löytää luonnosta, varsinkaan isompia määriä. Tästä syystä päätin seuraavana vuonna, eli 1986, aloittaa kuusien kasvatuksen kotitilani pelloilla."

"Kuusen kasvatus joulukuusen kokoiseksi kestää keskimäärin kaksitoista vuotta. Niinpä ensimmäiset parikymmentä vuotta myin metsästä kerättyjä kuusia. Noin kymmenen vuotta sitten ensimmäiset viljelemäni kuuset varttuivat joulukuusen kokoisiksi. Tässä vaiheessa myynnissä olevien kuusieni laatu kohosi merkittävästi, sillä pääsin myymään muotoon leikattuja ja hoidettuja kuusia. Asiakkaani ovat aina olleet laatutietoisia, joten nykyisin myynkin lähes ainoastaan itse viljelemiäni kuusia."

"Kuusikauppaa Venetie 3:n tontilla on siis käyty jo liki 30 vuotta, joten asiakaskunta on jo kolmannessa polvessa."

Sauli Palosaari

Kuusikeidas YLE uutiset 2015

Kuusikeidas YLE uutisissa vuodelta 2015 (HTML 5 video)

tukkumyynti

Tukkumyynti

Kuusiviljelmäni alkaa nyt ensimmäistä kertaa olla sillä mallilla, että kuusia on enemmän, kuin saan niitä Rovaniemellä myytyä. Mikäli olet kiinnostunut ostamaan kuusia jälleenmyyntiin, ota yhteyttä.

Yhteystiedot

puhdas

Lumeton kuusi

Joulukuusi kuusenmyyntipaikalta.

joulukuusi

Koristeltu joulukuusi

Koristeltu joulukuusi.

© Sauli Palosaari -- 040 533 1636 -- Pekkalantie 544 97650 Juotas.